Klanten en referenties

BNN-VARA

BNN-VARA

10 maart 2017

“Sinds begin 2014 opereren BNN en VARA als één organisatie; BNN-VARA. Kenmerkend voor beide omroepen is de enorme creatieve drive en een tomeloze energie. Dat noemde een programmamaker laatst: ‘We spelen Champions League’. De ICT afdeling voelt dezelfde passie en daadkracht. In de periode dat beide organisaties naar een centraal pand in Hilversum overgingen, besliste het Bestuur om meteen ook de ICT infrastructuur en werkplekken te herinrichten. Uiteraard volledig afgestemd op onze dynamische omgeving en het creatieve product. Uitgangspunten: alles draadloos en de gebruikers centraal. Techniek moet hun vrijheid volledig ondersteunen. Iedereen krijgt een laptop waar je ook mee moet bellen; de traditionele telefoon verdwijnt van je bureau. Met keuzevrijheid tussen Apple en Windows. Dat betekende voor ons: inrichting en support van meerdere omgevingen. De Champions League van ICT-management. En het mocht geen ‘Betuwelijntje’ worden. Binnen budget blijven dus.
Een greep uit de dynamiek: verbouwingswerkzaamheden, Europese aanbestedingen (leveranciersselectie, contractonderhandelingen), organiseren van verschillende platformen (Apple & Windows), inrichting van een public en private cloud beheeromgeving & helpdesk installeren, netwerk aanpassingen, zelf verhuizen en anderen begeleiden – en dat terwijl de winkel open bleef. En het is ons gelukt! Geen kijker, luisteraar of lezer heeft er iets van gemerkt. Samen met de TiMmers behielden we het overzicht en werkten we gestaag door aan ons ICT-bouwwerk. TiM was zowel regisseur van het project, adviseur en ‘bad cop’ bij de onderhandelingen en procesverbeteraar bij het optimaliseren van de ICT helpdesk. We hebben samen een optimale werkomgeving gecreëerd. Ik ben ervan overtuigd dat de ICT positief bijdraagt aan de programma’s, het digitale platform en de VARA-gids waar zoveel mensen in Nederland van genieten.”

Naam:
Henny Jore, Hoofd Productiezaken, Promo’s en ICT

Organisatie:
BNN-VARA

Project:
Kantoorautomatisering gereed maken voor de toekomst van een creatieve en dynamische organisatie

Rol TiM:
Regie en projectmanagement, organisatie-advies, coördinatie, implementatie & logistiek.

Henny over TiM:
Wij zijn een bijzondere organisatie, een mediabedrijf die creativiteit en professionaliteit hoog in het vaandel draagt. Puur op basis van zakelijke argumenten en ‘harde’ projecteisen zouden veel projectmanagers deze klus hebben kunnen uitvoeren. Wat voor ons en mij persoonlijk de doorslag gaf, was de ‘gut feeling’. Dat TiM kon ontzorgen, regie kon voeren en houden. Dat TiM wist waar wij voor staan en of ze de soms onnavolgbare dynamiek van ons vak en onze organisatie goed zouden begrijpen. Kortom: of we een klik hadden. Die was er en daarom trokken we elkaar er doorheen als het moeilijk werd. En kunnen we samen genieten van het behaalde succes.

Terug naar referenties