Klanten en referenties

CAIWAY

CAIWAY

10 maart 2017

“Caiway was het eerste kabelbedrijf dat internet aanbood via de kabel. Het typeert ons innovatieve karakter dat we nu een brede waaier aan supersnelle diensten kunnen aanbieden via glasvezel. Het proces is voor ons bedrijf ook onderscheidend – abonnees kunnen altijd op ons rekenen, ook als het gaat om afspraken wanneer ze online gaan, kunnen bellen of Tv-kijken. Dus was de druk hoog om tijdig meer dan 150.000 aansluitingen te realiseren – mede omdat er uiteraard flinke investeringen mee gemoeid zijn. We hadden een regisseur nodig die het overzicht hield over partijen, techniek, locaties en processen. De ‘terreinkennis’ van TiM bracht een haast fabrieksmatige uitrol op gang waarin we niet alleen onze doelen haalden, maar waarin we ook de werkwijze als organisatie zelf eigen konden maken. En nooit ben ik in dit proces verrast door 5 voor 12 situaties of slecht nieuws gesprekken over deadlines die niet werden gehaald.”

Naam:
John Wittekamp, COO

Organisatie:
Caiway

Project TiM Groep:
TiM Projectmanagers voert het projectmanagement uit van de grote technische uitrol voor het leveren van diensten op de Fiber to the Home (FttH) infrastructuur. Hierop kan Caiway aan klanten in hun servicegebieden zeer snel internet, telefonie en interactieve TV-diensten aanbieden. Daarnaast werkt TiM mee aan het standaardiseren van de eerste generatie FttH infrastructuren.

Rol TiM:
Regie over de implementatiewerkzaamheden van de IP-netwerkapparatuur in uiteindelijk 140 PoP (Point of Presence) locaties en het testen en opleveren van de provisioning- en bestelstraat (OSS/BSS). Een sterke nadruk bij het inrichten en testen van de activatieprocessen ligt op het aanbieden en foutloos verwerken van hoge volumes in een Business to Consumer (B2C) omgeving. De standaardisatie van de oudere infrastructuren kende een geheel eigen dynamiek omdat deze werkzaamheden verricht werden ‘terwijl de winkel open was’. TiM werkte hierin nauw samen met diverse disciplines bij de opdrachtgever.

John Wittekamp over TiM:
Je voelt tijdens het werken met TiM de alertheid en vooruitziende blik die goede projectmanagers kenmerkt. Een zekerheid van dit soort grootschalige projecten is dat je weet dat er problemen opdoemen. TiM was die echter altijd een stap voor. Ik zie ze als een goede arts die je levensstijl kent en je waarschuwt voor risico’s – niet als de patholoog-anatoom die bij de autopsie ziet wat er mis is gegaan.

Terug naar referenties