Klanten en referenties

COFCO INTERNATIONAL

COFCO INTERNATIONAL

14 september 2018

“Bij handelshuis Nidera, tegenwoordig Cofco International, zijn systemen en verbindingen van vitaal belang. We zijn een groot internationaal handelsbedrijf in granen en graanproducten, en er is ergens ter wereld altijd wel een groep collega’s aan het werk. Onze ICT-infrastructuur is dan ook met recht de ruggengraat van ons bedrijf.

Migraties en veranderingen hebben dan ook altijd een grote business impact. Een heldere communicatie is daarin cruciaal, maar niet altijd makkelijk, gezien de vele collega’s met een verschillende culturele achtergrond. We hebben die collega’s overigens hard nodig, want ze moeten niet alleen hun eisen en wensen helder maken, maar ook testen en serieus omgaan met zaken die we van ze vragen. Een uitdaging voor de projectleiding!”

Naam: Sander Bungener, Hoofd ICT Cofco International

Organisatie: Cofco International

Uitdaging:
Kijkend naar de flow van de projecten met TiM, dan gaat het onder andere om succesvolle launches van Office 365 (wereldwijd), de transfer van de Supportorganisatie (zelf beheer in handen in plaats van een externe partij), implementatie van Sharepoint (RFP en leverancierselectie) en Software ontwikkeling ( software om betalingsopdrachten te voorzien van een digitale handtekening en die door het Swift network te laten controleren).

De wereldwijde Office 365-implementatie (we kwamen van Lotus Notes) en de verhuizing van het hoofdkantoor springen eruit. Bij beide was niet alleen de techniek ‘serious business’ (we kozen voor de migratie voor het bouwen van een eigen coexistence netwerk om zonder problemen te migreren), ook het meenemen van de gebruikers kende een bijzondere dynamiek.

Voor de verhuizing van de werkplekken, het aanleggen van de ICT-infrastructuur in het nieuwe pand en de opzet van een compleet nieuw telefoniesysteem was de deadline heilig: op vrijdagmiddag ging ‘de stekker eruit’ in het oude pand, op maandagochtend moest iedereen meteen aan de slag kunnen. Het mooiste moment was de maandagochtend na de verhuizing. Iedereen was gewoon aan het werk. Ze moesten eens weten welke ongewone prestatie daarvoor werd geleverd.

Rol TiM: Projectmanager centralisatie

Sander Bungener over TiM:
We zochten een partner met deskundigheid en ervaring, maar ook een partij met wie je een ‘klik’ hebt. Dit vanwege de druk die er altijd staat op projecten van een internationale organisatie – juist omdat er zoveel anderen zijn die je bedient, moet je in het kleine projectteam elkaar blind kunnen vinden. Dat maakte men waar.

Intelligente nuchterheid is een belangrijke eigenschap van TiM. Ze verstaan de kunst om een complex proces te analyseren en vervolgens te vertalen naar heel praktische stappen. Zo hielden we, ook in het heetst van de strijd, altijd het overzicht over welk project dan ook en kwam nooit een deadline of business-vereiste in gevaar.

 

 

Terug naar referenties