Klanten en referenties

COMMUNICATION INFRASTRUCTURE FUND (CIF)

COMMUNICATION INFRASTRUCTURE FUND (CIF)

10 maart 2017

“CIF is als investeringsfonds een bijzondere speler op de telecommunicatiemarkt. Wij investeren in de aanleg van vaste telecominfrastructuren (kabel en glasvezel) en verhuren die – onafhankelijk en neutraal – aan andere partijen. Omdat onze beleggers een lange termijn rendement willen zien op hun investering, scheiden wij infra en diensten structureel. Snel gezegd: alles waar een stekker aan zit, doen wij niet. Dat maakt ons, en onze aanpak bijzonder. En bijzondere spelers kiezen voor een onconventionele, verfrissende aanpak die dwars door de bestaande structuren gaat. Bij die aanpak, past een leverancier als TiM. Net als wij, analyseren zij snel op strategisch niveau. En vervolgens halen ze resultaten. Wij houden van die stevige drive en zullen altijd voor een gezonde druk zorgen. Wij zijn overigens volkomen transparant in onze aanpak – vandaar dat we het open en karakter van de TiMmers waarderen.”

Naam:
Martijn Visser, managing partner

Organisatie:
Communication Infrastructure Fund (CIF)

Project TiM Groep (twee fasen):
CIF operator bouwt en beheert een state-of-the-art FTTH (Fibre to the Home) infrastructuur voor triple play (TV, Internet Telefonie), waar kabelaanbieders gebruik van maken. CIF heeft een Supply/Demand Management organisatie opgezet en maakt onderscheid tussen de passieve (glasvezel) en de actieve (netwerk) infrastructuur. TiM was betrokken bij een roll-out van 100.000 aansluitingen in twee jaar; daarnaast werkte TiM mee aan de verdere optimalisatie van de beheersorganisatie.

Rol TiM:
in fase 1, uitvoering en projectmanagement zoals het definiëren van de scope of work, opstellen en onderhandelen van de contracten met de system integrator en met de operationeel beheerder. Definitie en begeleiding van de ontwikkeling van de BSS/OSS applicatie. Ondersteuning bij implementatie en optimalisatie van de beheerorganisatie. Bouw van de netwerklaag van de FttH infrastructuur. In fase 2, verdere optimalisatie van de beheerorganisatie.

Martijn Visser over TiM:
TiM en CIF lijken wel wat op elkaar. Beide organisaties hebben genoeg kritische massa om slagvaardig te kunnen opereren en daarbij toch zeer flexibel te blijven. We hebben dezelfde drive. TiM pakt, als het moet, de zaken onconventioneel aan en ze worden beter naarmate de belangen zwaarder gaan wegen en de druk toeneemt. We genieten van hun vermogen om zich snel de strategische belangen eigen te maken om vervolgens de zaak goed op te schudden. Ze slopen verroeste structuren en zetten er iets wat wel werkt, voor terug.

Terug naar referenties