Klanten en referenties

EUROFIBER

EUROFIBER

10 maart 2017

“Inmiddels hoeven we er niemand meer van te overtuigen, dat de infrastructuur die wij bouwen – de interconnectiviteit via glasvezel – tot de belangrijkste utilitaire bouwstenen hoort van onze maatschappij. Wij zijn daarin, voor de zakelijke markt, de grootste speler na KPN. Dat schept verplichtingen. We staan bijna dagelijks in de file op de snelweg, maar niemand accepteert dat het dataverkeer traag gaat. Dat hoeft ook niet met de technologie en de infrastructuur die wij aanleggen en beheren. Om in de dynamiek van onze markt succesvol te zijn, heb je voorwaarts gedreven (project)mensen nodig in de voorhoede, met vlak daarachter een strak georganiseerde beheerorganisatie.
Bij Eurofiber werken we dus voortdurend aan het bewaren van de balans: we hebben zowel de tomeloze energie van een ‘challenger’ als de betrouwbaarheid van een atoomklok. Het zijn dan ook niet toevallig die waarden die ons op pole position hebben gebracht bij grote opdrachtgevers – en het zijn selectiecriteria voor nieuwe medewerkers en partners als TiM.”

Naam:
Bart Oskam, managing director

Organisatie:
Eurofiber Projecten TiM Groep

Uitdaging:
Eurofiber levert glasvezel en ethernetverbindingen voor de zakelijke markt. Klanten zijn grote telecombedrijven zoals mobiele operators, organisaties in de utiliteitsmarkt en de publieke sector, grootzakelijke partijen en in toenemende mate het midden- en kleinbedrijf. Na diverse strategische projecten in de laatste jaren, is TiM nu betrokken bij ‘Fiber to the site’ van Eurofiber. In dit project worden in vier jaar tijd de opstelpunten (antennes) van grote mobiele telecomnetwerken van een glasvezelaansluiting voorzien. Het gaat om een robuuste verbinding naar enkele duizenden locaties, waarmee de verwerkingscapaciteit van het mobiele netwerk naar de toekomst wordt veilig gesteld. Rol TiM: Fiber to site is een ketenproject waarin veel partijen, zeer divers van aard en omvang, een rol spelen. Eurofiber coördineert een complex palet aan activiteiten met bouwkundige oplossingen, vergunningen, (overheids)belangen, commerciële uitdagingen en technische hoogstandjes. De onderlinge afhankelijkheden zijn groot: gaat het op één plek moeizaam, dan hindert dat de voortgang op de andere. Door die enorme dynamiek is het soms lastig, overzicht te houden en resultaten te boeken, met vertraging in de oplevering tot gevolg. Dit bracht Eurofiber met een eenvoudige vraag naar TiM: zorg dat het leveringsproces wordt versneld en meer output genereert.

Bart Oskam over TiM:
TiM is een eigenzinnige club die niet gauw onder de indruk is van de grootheden waarmee wij werken. Ze stropen gewoon de mouwen op en maken reële afspraken met je. Outputgestuurd. Die resultaatgerichte houding spreekt mij enorm aan. Want je wéét gewoon dat ze zullen leveren.

Terug naar referenties